Ingrediente Cheesecake necesare pentru 10 portii:
Blat:
- 100 g curmale;
- 200 g migdale.
Crema:
- 400 g caju;
- zeama de la doua lamai;
- 200 g miere sau 100 g sirop de artar;
- 50 g unt de cacao;
- 300 ml ulei de cocos.
Decorul:
- Sos Frulove obtinut din fructe;
- Fructe proaspete sau congelate.
Cheesecake Mod de preparare:
Inainte de a incepe prepararea propriu-zisa este necesar sa fie hidratate migdalele si nucile caju. Pentru aceasta operatiune se spala foarte bine fructele, in vase diferite, dupa care se lasa la hidratat in cate un vas cu apa calda.
Pentru prepararea blatului se utilizeaza curmalele si migdalele hidratate suficient. Se amesteca bine cu blenderul pana se obtine un amestec omogen si putin lipicios. Se adauga blatul intr-o forma cu fund detasabil, pe hartie de copt care se unge cu ajutorul spray-ului uleios. Se preseaza cu o lingura si cu fundul unui pahar.
Pentru prepararea cremei se amesteca zeama de lamaie cu nucile caju hidratate, cu mierea sau siropul de artar, cu untul de cacao si uleiul de cocos. Cu ajutorul unui blender se obtine o pasta omogena care se va intinde peste blat, in forma de desert. Se poate imparti crema de branza in doua parti egale, pentru a adauga la mijloc putin sos de fructe.
Se decoreaza cu sosul Frulove si se da la rece, chiar la congelator pentru 15-20 de minute. Se adauga fructe proaspete sau congelate in momentul servirii.
Sfaturi pentru preparare:
- Apa in care au stat la hidratat migdalele si nucile caju se arunca;
- Se poate utiliza sosul de rodie intre cele doua jumatati de crema pentru un plus de savoare si vitaminizare;
- Se utilizeaza fructe de padure pentru un aport de antioxidanti, vitamine si minerale.
Pentru persoanele care doresc sa realizeze reteta cheesecake fara coacere este important sa stie ca este usoara, practica si hranitoare. De aceea este atat de des utilizata in fiecare familie care doreste un desert sanatos.
3. Reteta de cheesecake fara coacere - reteta practica si satioasa
Pentru persoanele care doresc sa realizeze reteta cheesecake fara coacere este important sa stie ca este usoara, practica si hranitoare. De aceea este atat de des utilizata in fiecare familie care doreste un desert sanatos.
Cheesecake fara coacere
Fie ca se realizeaza in tava de deserturi, fie ca se aseaza in forme mici de prajituri, aceasta reteta este simplu de realizat si ingredientele folosite ofera nutrientii necesari pentru o alimentatie sanatoasa. Este foarte apreciata de majoritatea persoanelor datorita gradului redus de dificultate si ingredientelor naturale.
Ingrediente Cheesecake necesare pentru 12 portii:
Blatul:
- 300 g biscuiti din ovaz;
- 150 g unt de migdale.
Crema:
- 750 g branza de vaci;
- 250 ml frisca din smantana lichida;
- 200 g zahar de cocos organic;
- un praf de sare;
- arome naturale (vanilie, lamaie, portocala sau scortisoara).
Decorul:
- Ciocolata amaruie cu continut ridicat de cacao;
- Fructe de padure (zmeura, afine, mure sau aronia).
Cheesecake fara coacere - Modul de preparare:
- Se pregateste forma pentru prajitura.
- Se unge cu ajutorul spray-ului uleios.
- Se pune hartie de copt pe fundul tavii detasabile.
- Se zdrobesc biscuitii cu ajutorul unui sucitor.
- Se topeste untul si se amesteca bine cu biscuitii.
- Se adauga amestecul omogen in tava si se preseaza cu ajutorul unei linguri.
- Se lasa la frigider pentru a se raci timp de 30 de minute.
- Branza de vaci se amesteca bine cu zaharul de cocos organic, cu praful de sare si cu aromele naturale, dupa preferinte.
- Frisca lichida care este naturala se bate spuma cu putin zahar pudra si se adauga peste amestecul de branza pana se omogenizeaza.
- Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
- Se prepara sosul de fructe sau de ciocolata amaruie cu continut ridicat de cacao.
- Se portioneaza prajitura rece si se adauga sosul peste fiecare portie, in momentul servirii.
- Se decoreaza cu fructe de padure pentru un plus de vitaminizare si mineralizare a organismului.
Sfaturi utile pentru preparare:
- Frisca se bate pana se omogenizeaza, nu mai mult (se poate branzi).
- Cutitul se spala cu apa calda si se sterge inainte de taierea prajiturii.
- Se curata lama cutitului de fiecare data cand se portioneaza prajitura.
- Daca se asaza in forme mici, nu mai este nevoie de portionare.
- Se decoreaza fiecare portie in momentul servirii, pentru mentinerea aspectului si proprietatilor nutritive.
Exista o multime de retete de cheesecake cu sau fara coacere, care mai de care mai apetisante si mai hranitoare. Fie ca vrei sa ai o dieta echilibrata si sanatoasa, fie ca vrei sa slabesti este important sa-ti calculezi caloriile pe care le consumi. Mai mult decat atat, miscarea in aer liber si odihna sunt esentiale pentru mentinerea unui stil de viata sanatos.
Prin urmare, tu cum vrei sa-ti mentii tonusul muscular, buna-dispozitie si tineretea? Raspunsul depinde de alegerile tale, deoarece este cat se poate adevarat ca mintea sanatoasa se afla intr-un organism sanatos.
Sursa foto: pexels.com