Tarta cu portocale
Tarta cu portocale
-18% OFF pentru toata gama de produse DY Nutrition x Nutriland Brand of the Month | Aprilie 2024! Transport GRATUIT la comenzi peste 300 Lei!
-18% OFF pentru toata gama de produse DY Nutrition x Nutriland Brand of the Month | Aprilie 2024! Transport GRATUIT la comenzi peste 300 Lei!
Are you 18 years old or older?
Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.
Tarta cu portocale
Timp de citire: 4 minute
Timp de preparare: 1 ora
Tarta de portocale este un desert proaspat si delicios, absolut perfect pentru a fi servit la finalul unei mese alaturi de cei dragi, fara a incarca stomacul. Pentru a obtine un rezultat care va incanta papilele gustative ale oricui care va gusta o portie, nu e nevoie decat sa te asiguri ca ai la indemana ingredientele potrivite si, bineinteles, ca respecti pas cu pas modul cu preparare, conform instructiunilor recomandate.
Cuprins:
Tarta cu portocale nu este doar o reteta simpla si usor de preparat, ci o adevarata incantare pentru papilele gustative a adultilor, dar si a micutilor care au pofta, din cand in cand, de ceva dulce. Aceasta se remarca prin ingredientele putine si usor de combinat, dar si a nivelului de dificultate redus, fiind astfel o alegere minunata si pentru cei mai putin experiementati in bucatarie.
Pasul 1
Dupa ce te-ai asigurat ca ai toate ingredientele pregatite pe masa de lucru, desfa aluatul sablee, pune-l intr-o forma de copt, inteapa-l cu o furculita si pune-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade Ceslsius timp de aproximativ 20 de minute. Optional, poti unge forma de copt, inainte de a o pune la cuptor, cu putin spray de gatit.
Pasul 2
Intr-un bol mare, stoarce portocalele, razuindu-le si coaja cu grija (si aceasta va fi folosita). Mai apoi, pune sucul in mod egal in doua boluri diferite.
Pasul 3
Intr-o cratita, amesteca zaharul (sau arome si indulcitori), ouale, amidonul de porumb si pudra proteica (daca ai optat pentru ea) pana vei obtine o textura omogena.
Pasul 4
Peste compozitia obtinuta, adauga sucul si coaja de portocala, amecand continuu, la foc mediu.
Pasul 5
Dupa ce crema s-a ingrosat, ia cratita de pe foc si adauga, putin cate putin, untul.
Pasul 6
Include peste sucul de la cealalta portocala si amesca bine.
Pasul 7
Toarna crema de portocale peste aluatul copt.
Pasul 8
Compozitia se intinde uniform in tava si pune tarta in frigider timp de o ora.
Iata lista completa a ingredientelor pentru tarta cu portocale:
In vederea obtinerii unor rezultate mai mult decat satisfacatoare, este bine ca, pe langa achizitionarea produselor potrivite pentru tarta cu portocale si a respectarii pasilor recomandati, sa urmezi si cateva sfaturi utile, mai precis:
De asemenea, in cazul in care iti doresti sa prepari o tarta de portocale de post, poti adapta aceasta reteta inlocuind ingredientele de origine animala cu unele vegane. In acest sens, in loc de unt, poti utiliza margarina sau unt de cocos, iar ouale le poti substitui cu un piure de banane, astfel incat compozitia sa iasa perfecta.
In concluzie, reteta de tarta cu portocale, desi are la baza doar cateva ingrediente, iar modul de preparare este unul simplu si rapid, este un desert care, cu siguranta, va fi pe placul tuturor. In mod ideal, acest deliciu dulce trebuie preparat iarna, pentru ca portocalele sa fie proaspete, insa poate fi realizat si consumat in orice perioada a anului, atat timp cat ai posibilitatea de a achizitiona citrice zemoase. Pofta buna!
Sursa foto: freepik.com
Vrei sa ai parte de cele mai bune reduceri?
Aboneaza-te la newsletterul nostru si ne vom asigura ca vei primi intotdeauna cele mai bune oferte.