Budinca de ovaz
Budinca de ovaz
Are you 18 years old or older?
Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.
Timp mediu de citire: 8 minute
Timp mediu de preparare: 15 minute
Ce mod mai bun de a-ti incepe dimineata stii, decat cu un delicios bol de budinca de ovaz? Gustoasa, rapida, cu multe beneficii pentru organism, poti asezona budinca de ovaz cu diverse topping-uri: de la fructe proaspete sau uscate, ciocolata, seminte si nuci, pana la gem sau iaurt, cu care vei obtine o varietate de arome si texturi.
In plus, budinca de ovaz ofera o senzatie de satietate pe termen lung, datorita continutului de fibre si proteine, astfel incat vei evita mult mai usor gustarile dulci si nesanatoase si vei ajunge sa indragesti acest preparat cu atat mai mult.
Cuprins:
1. Budinca de ovaz - mod de preparare
1.1. Ingrediente budinca de ovaz pentru 2 persoane
1.2. Budinca cu fulgi de ovaz - tips and tricks delicioase
2. Budinca de fulgi de ovaz: 7 feluri de toppinguri
3. Budinca cu ovaz si alte seminte: beneficii pentru sanatatea ta
Reteta de budinca de ovaz nu doar ca este simplu si rapid de preparat, dar iti aduce si o multime de beneficii, pe langa doza de energie necesara la micul dejun. Desigur ca o poti servi si intr-un alt moment al zilei, insa este unul dintre cele mai bune moduri de a-ti incepe ziua.
Cum se prepara? In 7 pasi simpli:
Cu aceasta metoda, simpla si rapida, vei obtine imediat o budinca de ovaz cu textura cremoasa, bogata in proteine si fibre.
Alternativ, poti pregati budinca de ovaz peste noapte, daca vrei sa eviti tratamentul termic:
Serveste budinca de ovaz in boluri individuale, dupa ce ai adaugat toppingurile preferate, indiferent care ar fi acelea.
Poti savura budinca de ovaz imediat, dar daca doresti sa o incalzesti, poti face asta la cuptorul cu microunde, pentru cateva secunde, sau direct pe flacara, la foc mic, amestecand constant, pana cand ajunge la temperatura potrivita.
Budinca de ovaz e aproape reteta perfecta, pentru ca necesita doar doua ingrediente principale:
Poti opta pentru o esenta de vanilie, rom, migdale, cocos etc. si miere, sau alt indulcitor, in functie de preferinte.
Practic, in acest punct, budinca poate fi servita ca atare. Daca vrei, insa, sa o imbogatesti cu alte arome si nutrienti, atunci urmeaza sa adaugi toppingul preferat: fructe proaspete sau uscate, nuci, seminte, unt, ciocolata, gem etc.
Alternativ, daca preferi sa masori totul cu exactitate atunci cand gatesti, mai degraba decat sa improvizezi si sa te lasi dus de val, ingredientele vor fi:
Dupa ce o vei gati prima data, iti vei da seama ce anume necesita ajustat, pentru a o aduce mai aproape de gusturile tale: mai putin sau mai mult lapte, o esenta in plus sau in minus, fulgi mai mari sau mai fini etc. Important este sa incerci, iar cu timpul vei descoperi reteta perfecta pentru tine.
Budinca din fulgi de ovaz nu este un preparat sofisticat sau pretentios, insa exista cateva secrete ce o pot duce de la „foarte buna” la „absolut delicioasa”. Iata care sunt acestea:
Secretul budincii de ovaz consta in alegerea ingredientelor si a metodei potrivite, pentru a obtine textura si aromele dorite. Cu putina atentie, vei putea prepara o budinca de ovaz absolut delicioasa si sanatoasa, perfecta de la prima incercare.
Poti transforma o aparent banala budinca de ovaz in retete complexe, sofisticate, pline de culoare si savoare. Iti prezentam doar 7 exemple de astfel de transformari, iar mai departe tine doar de preferintele tale si de creativitate sa gasesti adaosurile ideale.
Acestea sunt doar cateva exemple din lista nesfarsita de toppinguri la care te-ai putea gandi. Indiferent ca sunt fructe, seminte, ciocolata sau orice alte adaosuri iti plac, fulgii de ovaz vor absorbi si impleti aromele si te vor surprinde de fiecare data, prin gustul deosebit.
De multe ori, ceea ce este sanatos, nu este la fel de gustos ca produsele sau preparatele ispititoare, bogate in zaharuri si calorii, insa nu acelasi lucru poate fi spus despre budinca de ovaz. Pe langa faptul ca o poti decora cu tot ce iti place, pentru a o face sa fie exact pe gustul tau, iata cateva dintre beneficiile ei:
Budinca de ovaz este un preparat simplu, dar remarcabil, pe care il poti pregati cu usurinta si care se adapteaza oricaror gusturi si preferinte culinare. Este important sa alegi ingrediente sanatoase si sa ai grija la cantitatea de indulcitori adaugati, pentru a mentine valoarea nutritionala a preparatului. Da frau liber imaginatiei si creeaza combinatii inedite in fiecare zi.
Budinca de ovaz iti va oferi numeroase beneficii pentru sanatate, ramanand o optiune ideala atat pentru micul dejun, cat si pentru o gustare sanatoasa si satisfacatoare, oricand in timpul zilei.
Bucura-te de o budinca de ovaz sanatoasa si savuroasa, pentru o zi plina de energie!
Surse foto: freepik.com, unsplash.com, pexels.com.