Cover_Dulciuri de HalloweenCover_Dulciuri de Halloween
Incearca si tu

Dulciuri de Halloween

nutriland.ro

Timp mediu de citire: 10 minute

Halloween-ul este una dintre cele mai asteptate sarbatori din an, fiind marcata de costume infricosatoare, decoratiuni spectaculoase si, desigur, o multime de dulciuri pline de aroma. Aceasta sarbatoare magica aduce cu sine oportunitatea de a crea si savura deserturi cu tematica de Halloween pentru prieteni si familie. Pregateste-te pentru o aventura culinara plina de vraja si savoare!

 Cuprins:

1. Dulciuri de Halloween – mod de preparare

           1.1. Ingrediente dulciuri de Halloween pentru 8 persoane

2. Idei de mancare pentru Halloween – descopera farmecul acestei sarbatori prin intermediul retetelor infricosator de gustoase

3. Deserturi de Halloween – cum poti aduce un strop de personalitate retetelor de baza?

1. Dulciuri de Halloween_prajituri de Halloween in forma de dovleac si fantome1. Dulciuri de Halloween_prajituri de Halloween in forma de dovleac si fantome

1. Dulciuri de Halloween – mod de preparare

Atunci cand te gandesti la Halloween, cu siguranta primul element care iti vine in minte este dovleacul. Astfel, ai posibilitatea de a te folosi de acest ingredient pentru a crea o prajitura cu glazura de caramel. Aceasta prajitura are un gust bogat, dulce si aromat, datorita ingredientelor precum dovleacul, scortisoara si alte mirodenii specifice toamnei. Glazura de caramel adauga un plus de savoare.

Folosirea dovleacului ca ingredient principal face ca aceasta prajitura sa fie perfect potrivita pentru aceasta perioada a anului si pentru atmosfera Halloween-ului. La urma urmelor, dovleacul este un simbol al toamnei si al sarbatorii. Totodata, acest desert de Halloween poate fi decorat in moduri creative pentru a se potrivi sarbatorii. Poti adauga decoratiuni in forma de fantome sau paianjeni pentru a-i conferi un aspect festiv si infricosator. Nu in ultimul rand, pregatirea acestei prajituri pentru Halloween poate fi o activitate distractiva pe care o poti face impreuna cu familia sau prietenii inainte de sarbatoare.

Pasul 1

Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge cu unt si pregateste o tava dreptunghiulara presarand faina.

Pasul 2

Intr-un vas de mari dimensiuni, combina piureul de dovleac, zaharul, uleiul vegetal si ouale. Amesteca bine.

Pasul 3

Intr-un vas separat, combina faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si toate mirodeniile (scortisoara, cuisoarele, nucsoara, chiar si pudra proteica, daca vrei sa o incluzi). Amesteca aceasta compozitie cu cea obtinuta la pasul anterior.

Pasul 4

Toarna amestecul in tava pregatita si lasa-l la cuptor timp de 30-35 de minute. Lasa prajitura sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi transfer-o pe un gratar pentru a se raci complet.

Pasul 5

Pentru glazura, intr-un ibric, combina zaharul brun, smantana si untul. Gateste-le la foc mediu, amestecand constant timp de aproximativ 5-7 minute, pana cand se topesc si formeaza o glazura omogena. Adauga semintele din pastaia de vanilie sau extractul de vanilie si amesteca. Toarna glazura deasupra prajiturii racite si las-o sa se intinda pe toata suprafata.

Pasul 6

Poti adauga cateva decoratiuni din zahar cu tematica de Halloween, iar apoi, sa tai prajitura in bucati generoase.

1.1. Ingrediente dulciuri de Halloween pentru 8 persoane

In cazul in care ti-ai propus sa pregatesti un dulce de Halloween care sa ii surprinda pe toti invitatii, trebuie sa ai la indemana urmatoarele ingrediente.

Pentru umplutura:

  • 700g piure de dovleac;
  • 200g de zahar (poti folosi arome si indulcitori, in functie de preferintele tale);
  • 130g de ulei vegetal sau spray de gatit;
  • 4 oua;
  • 300g de faina;
  • pudra proteica, dupa preferintele tale.
  • 5g de praf de copt;
  • 5g de bicarbonat de sodiu;
  • 5g de scortisoara macinata;
  • 2g de cuisoare;
  • 2g de nucsoara macinata.

Pentru glazura:

  • 200g de zahar brun;
  • 130g de smantana lichida;
  • 50g de unt;
  • O pastaie de vanilie (sau 1 lingurita de extract de vanilie).
😎Super Popular
Alimente & Gustari | Pudra de alune (original), 184g, PB2, Sarac in grasimi 0
Pudra de alune (original), 184g, PB2, Sarac in grasimi
PB2
45,00 lei
😎Super Popular
Alimente & Gustari | Pudra de alune cu cacao 454g 0
Pudra de alune cu cacao 454g
PB2
79,00 lei
😎Super Popular
Alimente & Gustari | Zero Drops, 50 ml, Biotech USA, Picaturi aromate, Fara lactoza, gluten, zahar si coloranti 0
Alimente & Gustari | Zero Drops, 50 ml, Biotech USA, Picaturi aromate, Fara lactoza, gluten, zahar si coloranti 1
Zero Drops, 50 ml, Biotech USA, Picaturi aromate, Fara lactoza, gluten, zahar si coloranti
Biotech USA
35,00 lei
😎Super Popular
Alimente & Gustari | Flavour Drops, 50ml, Scitec Nutrition, Indulcitori cu arome 0
Flavour Drops, 50ml, Scitec Nutrition, Indulcitori cu arome
Scitec Nutrition
35,00 lei
🔥BESTSELLER
Alimente & Gustari | Flavdrops, 50ml, Myprotein, Indulcitori cu aroma 0
Alimente & Gustari | Flavdrops, 50ml, Myprotein, Indulcitori cu aroma 1
Flavdrops, 50ml, Myprotein, Indulcitori cu aroma
Myprotein
39,00 lei
2. Dulciuri de Halloween_popcorn cu scortisoara si caramel2. Dulciuri de Halloween_popcorn cu scortisoara si caramel

2. Idei de mancare pentru Halloween – descopera farmecul acestei sarbatori prin intermediul retetelor infricosator de gustoase

In afara de prajitura de dovleac, ai posibilitatea de a descoperi numeroase retete de prajituri pentru Halloween simple sau alte delicii. Gasesti mai jos cateva exemple pe care merita sa le incerci.

Popcorn cu scortisoara si caramel

Aceasta reteta merita pregatita pentru a avea o gustare dulce la indemana in timpul petrecerii de Halloween. Imbinand gustul inconfundabil de scortisoara cu textura crocanta a popcornului, reteta de dulce de Halloween le va capta atentia tuturor celor veniti la petrecere.

Ingrediente:

  • Aproximativ 8 cani de popcorn (nesarat);
  • 200g de zahar;
  • 30g de unt;
  • 50ml de sirop de porumb;
  • 2g de scortisoara macinata;
  • 2g de bicarbonat de sodiu;
  • O lingurita de extract de vanilie.

Instructiuni:

Pregateste popcornul in prealabil si aseaza-l intr-un castron mare, indepartand boabele neprelucrate. Separat, intr-un ibric, topeste untul, zaharul si siropul de porumb la foc mediu. Amesteca bine si lasa amestecul sa fiarba, timp de 4-5 minute sau pana cand devine auriu si caramelizat.

Ia ibricul de pe foc si adauga scortisoara, bicarbonatul de sodiu si extractul de vanilie. Amesteca totul energic. Toarna caramelul peste popcorn si amesteca bine pentru a-l acoperi uniform. Aseaza popcornul pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt si lasa-l sa se raceasca. Poti forma mingi de popcorn sau servi popcornul in forma clasica.

Daca vrei sa incluzi o nota infricosatoare, poti decora popcornul cu bomboane de ciocolata in forma de paianjeni sau mici fantome din zahar.

2. Dulciuri de Halloween_biscuiti cu forme de Halloween2. Dulciuri de Halloween_biscuiti cu forme de Halloween

Biscuiti cu forme de Halloween

Daca te afli in cautarea unor retete de dulciuri de Halloween, va trebui sa testezi si biscuitii infricosatori.

Ingrediente:

  1. Pentru aluat:
  • 350g de faina;
  • 50g de unt, la temperatura camerei;
  • 200g de zahar;
  • 2 oua;
  • 2 lingurite de extract de vanilie;
  • Un praf de sare.
  1. Pentru glazura:
  • 200g de zahar pudra;
  • 1 albus de ou;
  • O lingurita de suc de lamaie,
  • Coloranti alimentari in nuante de portocaliu, negru si verde.

Instructiuni:

Intr-un vas mare, amesteca untul la temperatura camerei si zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa. Adauga ouale si extractul de vanilie si amesteca bine. Include treptat faina si sarea, amestecand pana cand obtii un aluat omogen. Portioneaza aluatul in 3 parti egale si adauga colorantii alimentari.

Inveleste fiecare portiune de aluat colorat in folie de plastic si pune-le la frigider pentru cel putin o ora sau pana cand aluatul este destul de ferm.

Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de copt acoperita cu spray de gatit ori cu hartie speciala. Scoate una dintre portiunile de aluat din frigider si intinde-o pe o suprafata presarata cu faina. Foloseste forme pentru biscuiti cu tematica de Halloween (dovleci, fantome, lilieci etc.) pentru a obtine biscuiti din aluat.

Aseaza biscuitii decupati pe tava si coace-i timp de 10-12 minute sau pana cand marginile devin usor aurii. intre timp, pregateste glazura amestecand zaharul pudra, albusul de ou si sucul de lamaie. Separa glazura in recipiente mici si adauga colorantii alimentari pentru a obtine culorile dorite. Dupa ce biscuitii s-au racit, ii poti decora cu glazura colorata.

2. Dulciuri de Halloween_briose de Halloween2. Dulciuri de Halloween_briose de Halloween

Briose de Halloween

Briosele sunt cu siguranta, printre cele mai apreciate dulciuri in general, astfel ca nu pot lipsi de la petrecerea ta de Halloween.

Ingrediente:

  1. Pentru compozitie:
  • 130g de faina;
  • 100g de zahar brun;
  • 100g de zahar granulat;
  • O conserva de dovleac copt si taiat cubulete;
  • 100ml de ulei vegetal;
  • 2 oua;
  • 5g de praf de copt;
  • 2g de bicarbonat de sodiu;
  • 2g de scortisoara macinata;
  • 1g de nucsoara macinata;
  • 1g de cuisoare macinate (optional);
  • O pastaie de vanilie (sau 1 lingurita de extract de vanilie).
  1. Pentru glazura:
  • 180g de zahar pudra;
  • 60ml de lapte;
  • Coloranti alimentari in nuante de Halloween (portocaliu, negru, verde etc.).

Instructiuni:

Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste forme de briose folosind hartii de copt.

Utilizeaza un vas mare pentru a combina zaharul brun, pe cel granulat si uleiul. Amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga ouale si dovleacul. Daca ai la indemana vanilie in loc de pastaia de vanilie, o poti folosi in acest moment.

intr-un alt vas, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si mirodeniile (scortisoara, nucsoara, cuisoarele). Include treptat amestecul de ingrediente uscate peste amestecul de dovleac si amesteca pana cand se formeaza un aluat omogen. Umple formele de briose cu aluatul pana la 2/3 din capacitate.

Mentine formele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 18-20 de minute. Ulterior, poti scoate briosele din cuptor si sa le lasi sa se raceasca. in timp ce briosele se racesc, poti pregati glazura. intr-un vas mai mic, amesteca zaharul pudra cu laptele pana cand obtii o glazura omogena. Adauga treptat laptele si amesteca, pana obtii consistenta dorita. Apoi, aseaza colorantii in functie de nuantele preferate. Cand briosele s-au racit complet, le poti acoperi cu glazura si sa le lasi sa se intareasca.

Scortisoara Ceylon, pudra, 150g, HSN

Lactose Free | Scortisoara Ceylon, pudra, 150g, HSN 0
Scortisoara Ceylon, pudra, 150g, HSN
Fara gluten
Produs in UE
Vegan sau Vegetarian
Fara gluten
Produs in UE
Vegan sau Vegetarian
Pret intreg 49,00 lei
/
TVA inclus. Transportul este calculat la finalizarea comenzii.
3. Dulciuri de Halloween_briose de Halloween cu forme infricosatoare in nuante de portocaliu si maro3. Dulciuri de Halloween_briose de Halloween cu forme infricosatoare in nuante de portocaliu si maro

3. Deserturi de Halloween – cum poti aduce un strop de personalitate retetelor de baza?

Halloween-ul este una dintre iubite si pline de imaginatie sarbatori ale anului. Folosind decoratiuni infricosatoare, costume spectaculoase si, desigur, dulciuri pline de arome, Halloween-ul iti ofera ocazia de a-ti arata creativitatea in bucatarie. Iata cum poti sa aduci un plus de originalitate retetelor de baza:

  1. Reinterpretarea formelor si decorurilor

Mai intai, poti lucra la reinterpretarea formelor si decorurilor. De exemplu, poti incepe de la clasicii biscuiti in forma de dovleac sau fantoma. In loc sa folosesti forma traditionala, poti experimenta cu alte simboluri ale Halloween-ului, inclusiv varcolaci, mumii sau licurici.

Pentru decor, poti utiliza glazuri colorate, bomboane, fulgi de ciocolata sau nuci pentru a crea fete expresive sau detaliile caracteristice ale personajelor infricosatoare. De exemplu, pentru a crea un licurici, poti aseza bomboane alungite pentru a reprezenta corpul si fulgi de ciocolata pentru aripi.

  1. Experimenteaza cu arome si condimente neobisnuite

In loc sa te limitezi la aromele traditionale, cum ar fi dovleacul si scortisoara, poti include variante mai neobisnuite, cum ar fi lavanda, piperul negru sau curry-ul.

De exemplu, poti adapta reteta de prajitura de dovleac adaugand lavanda in aluat sau pregatind o glazura pe baza de curry si nucsoara macinata pentru un plus de arome.

  1. Introducerea elementelor surpriza in compozitie

Poti aduce originalitatea in umpluturi, straturi sau texturi ascunse care vor captiva si incanta papilele gustative ale celor care gusta. De exemplu, poti crea un strat de mar caramelizat in mijlocul prajiturii de dovleac.

  1. Joaca-te cu paleta de culori

Culorile joaca un rol important in aspectul dulciurilor de Halloween, facandu-le unice si memorabile. in acest sens, poti reinterpreta reteta de caramel popcorn prin colorarea caramelului in diferite nuante de portocaliu, verde si negru, creand un amestec colorat si captivant. Totodata, bomboanele de ciocolata colorate sau a sprinkles-urile cu tematica de Halloween te vor ajuta sa obtii dulciuri colorate si delicioase.

Pentru a obtine un aspect si un gust unice, poti crea straturi colorate folosind ingrediente naturale, asa cum sunt sfecla pentru un strat rosu „sangeriu” sau praf de matcha pentru un strat verde „infricosator”. Acest joc de culori cu siguranta ii va surprinde pe toti cei care vor veni la petrecerea ta de Halloween.

  1. Includerea elementelor handmade

Pentru a face dulciurile de Halloween cu adevarat unice, poti include elemente de design handmade care sa reflecte personalitatea ta creativa. Aceste elemente pot fi sub forma unor decoratiuni sculptate manual, felicitari sau etichete personalizate sau chiar ambalaje inedite.

Daca esti un fan al elementelor decorative din dovleci, poti crea decoratiuni din zahar care sa imite sculpturile in stil american si sa le asezi pe briose sau pe prajitura de dovleac. Mai mult decat atat, poti crea etichete personalizate pentru fiecare dintre dulciurile de Halloween, cu mesaje infricosatoare sau amuzante.

De asemenea, poti ambala dulciurile in cutii tematice de Halloween sau in saculeti cu modele speciale pentru a le oferi un aspect unic. Ambalajele pot fi decorate manual ori pot fi completate cu sigle personalizate care sa le aduca un plus de originalitate.

Asadar, Halloween-ul este o sarbatoare minunata si perfecta pentru a-ti exprima creativitatea in bucatarie si pentru a crea dulciuri deosebite. Prin reinterpretarea formelor si decorurilor, experimentarea cu arome si mirodenii exotice, dar si incluzand elemente surpriza in interior ori nuante deosebite si decoratiuni handmade, vei putea transforma retetele clasice de dulciuri de Halloween in adevarate opere de arta culinara. Ai ocazia de a incerca toate ideile de mai sus si,bineinteles, sa te joci cu aromele si ingredientele. Nu exista reguli stricte in bucatarie, asa ca lasa-ti imaginatia sa zboare creand deserturi de Halloween care sa ii incante si sa ii surprinda pe toti cei care le gusta. Halloween-ul este o sarbatoare a vrajilor, asa ca nu trebuie sa eziti sa adaugi un strop de magie culinara in tot ceea ce faci. Lasandu-te purtat de creativitate si imaginatie, te vei putea bucura de un Halloween plin de savoare si originalitate!

Sursa foto: unsplash.com

Retete similare

Negresa de post cu gem
Vezi reteta
Prajitura cu morcov si nuci
Vezi reteta
Prajitura cu dulceata de gutui
Vezi reteta